Zadnje zgodbe

Ljudje

Ljudje

Pa kje in kako sem se znašel obdan s hrano v tem mojem življenju, se vse pogosteje sprašujem sam pri sebi. Kuhanje, pisanje o hrani, delavnice o kruhu ...
Leto skozi oko mobilnika

Leto skozi oko mobilnika

Otok Senja, Norveška // 2. april, 14:52:34 Vabe za lovljenje trsk športnih ribičev iz Rusije, skrbno zložene na delovnem pultu sobe za čiščenje rib ...
Super zelje

Super zelje

Klasika ena – kislo zelje, bučno olje, česen, ščepec mlete paprike in kajla kruha.   O tem, kaj točno chia semena so, še danes po desetih letih ku ...
Cevishe - Marinirana surova trska

Cevishe - Marinirana surova trska

Trska je odlična izbira za mariniranje v limetinem ali limoninem soku. Meso je snežno bele barve, čisto in pusto, brez visokega deleža maščobe in kit ...
Kuhinja brez ognja

Kuhinja brez ognja

V grški mitologiji je ogenj pripadal bogovom. Da si ga je človek naučil prenesti v življenjsko okolje in ga uporabljati po svoji volji, je trajalo mal ...
Ajvar

Ajvar

Ajme, jesen je prišla in z njo paprike, mesnate, sočne, rudeče kot kri. Hvala, Krištof Kolumb, za njihova semena, hvala toplo sonce, ki greješ gredic ...
Poletni džuveč

Poletni džuveč

Tričlanska družina je takole zmazala lonec džuveča. Kaj beseda džuveč točno predstavlja, je marsikomu zavito v tančico skrivnosti. Ušesu ne zveni ...
Drobižki - Traktatek o drobnih ribicah z receptom za ribjo juho

Drobižki - Traktatek o drobnih ribicah z receptom za ribjo juho

Italijani kot mojstri besed jih ljubko imenujejo pesce minuto, minutaglia. V ta pojem zajemajo vse drobne ribice, ki se ujamejo v vlečne ali obkr ...
O trpljenju, kuhinji in bakalarju

O trpljenju, kuhinji in bakalarju

Čemu trpeti, ni zgolj tehtno religiozno ali še raje filozofsko vprašanje, povsem na mestu je tudi v domači kuhinji. Zakaj, na primer, je potrebno eno ...
1 2 3 4 5