Zadnje zgodbe

ZA MEDVEDI, S ČEMAŽEM NAPREJ

ZA MEDVEDI, S ČEMAŽEM NAPREJ

Čemaž zadnja leta postaja vse bolj znana in priznana divja hrana. Kot okusna novost vstopa v kulinarični vsakdan in nam omogoča, da po njem dišimo let ...
Čemaž je že

Čemaž je že

Podleska pa še ni. No, je, ampak pod zemljo, skrit kot čebulica. Da ne bo zmot pozneje v nabiralniški sezoni, kratka obnovitev podatkov, drugače jih j ...
Invazija na krožniku

Invazija na krožniku

Odkar je Kolumb zgrešil Indijo, so rastline pospešeno začele izkoriščati človeka za lastno razširjanje. Saj ne, da bi tega ne počele že prej – prve ra ...
Lubje in pleveli

Lubje in pleveli

Danes na meniju: za uvodni okus lubje, drugi hod pleveli. Kdo da več? Vendar, kdo bo zdaj to jedel sploh? Kaj pa … lubje s kaviarjem in pleveli s tart ...
Prikaz boja na vrtu

Prikaz boja na vrtu

Tako. Zdaj gre zares. Na frontno črto in … juriiiiš! Bombo sem, mitraljez tja, nož v zobe in iztrebimo jih vse po vrsti, plevele napadalne. Ali pač? ...
Na divje ob morski obali

Na divje ob morski obali

Kdo bi dejal, da ima divja pesa, ki raste tam ob morju, tako rada slana tla, da na drugačnih prav po svoje, torej samoniklo, sploh ne raste? In še kdo ...
Superdivje: čemaž naš vsakdanji in koprive domače

Superdivje: čemaž naš vsakdanji in koprive domače

Splošno je znano, a smo večinoma pozabili na to, da je divja hrana superhrana (»divjaki« so nekdaj jedli super). Pravzaprav je vsaka hrana superhrana, ...
Zvončki in trobentice, mačice, vijolice

Zvončki in trobentice, mačice, vijolice

Cvetoče pojoča nova pomlad vedno spomni na to, česar nismo pozabili, a ne vemo za to. Torej se ozrimo naokoli ter poglejmo, kaj smo jedli, ko nas še n ...