Zadnje zgodbe

Pod največjo severno steno Alp

Pod največjo severno steno Alp

Precej pozno se odpravljamo na soteskanje v centralnih švicarskih Alpah. Novembra. Zakaj tako pozno boste vprašali? Gre za soteske, ki se napajajo iz ...
Super zelje

Super zelje

Klasika ena – kislo zelje, bučno olje, česen, ščepec mlete paprike in kajla kruha.   O tem, kaj točno chia semena so, še danes po desetih letih ku ...
Rio Simon – vračanje h koreninam

Rio Simon – vračanje h koreninam

Vsakdo izmed nas se rad vrača v kraje, od koder izviramo. In kamor spadamo. Obiskujemo tudi svoje priljubljene izletniške točke, ki nas napolnijo z en ...
Oda dežju

Oda dežju

Tudi v raju ni vedno sončno. In ko tu dežuje, Dežuje z veliko začetnico. Izza obzorja se privalijo črni oblaki, pod njimi zavesa kapljic, pol ure k ...
Združeni v joti in ričetu

Združeni v joti in ričetu

Nekega večera sedim na terasi lepe avstrijske planinske koče na višini 2200 metrov. Utrujen po dolgi turi sem brskal po telefonu in preverjal zadn ...
Kaj me vleče v najvišje gore in odmaknjene pokrajine našega planeta?

Kaj me vleče v najvišje gore in odmaknjene pokrajine našega planeta?

To je vprašanje,  ki mi ga večkrat zastavijo obiskovalci mojih predavanj in predstavitev. Če je bila na začetku tista prvinska radovednost, ka ...
Cevishe - Marinirana surova trska

Cevishe - Marinirana surova trska

Trska je odlična izbira za mariniranje v limetinem ali limoninem soku. Meso je snežno bele barve, čisto in pusto, brez visokega deleža maščobe in kit ...
Kuhinja brez ognja

Kuhinja brez ognja

V grški mitologiji je ogenj pripadal bogovom. Da si ga je človek naučil prenesti v življenjsko okolje in ga uporabljati po svoji volji, je trajalo mal ...
Ajvar

Ajvar

Ajme, jesen je prišla in z njo paprike, mesnate, sočne, rudeče kot kri. Hvala, Krištof Kolumb, za njihova semena, hvala toplo sonce, ki greješ gredic ...