Zadnje zgodbe

S telefonom na jambor in s prenosnikom pod palmo

S telefonom na jambor in s prenosnikom pod palmo

Za homo sapiens sapiense 21. stoletja je povsem normalno, da smo tako ali drugače vedno dosegljivi. Večina Slovencev ima dostop do interneta na računa ...
Arnika

Arnika

Tisti dan sem se namenil zarana na Golico. Zasneženi zimski izleti so mi še posebej pri srcu, ker ni veliko gneče. Planina pod Golico je svoje čare za ...
Brez modrih žabic prave pomladi zame ni

Brez modrih žabic prave pomladi zame ni

Že res, da morda kurenti preženejo zimo, a zame pravega začetka pomladi brez modrih žab ni. Naravoslovci res morda malo drugače gledamo na čas, a ko s ...
Zvončki in trobentice, mačice, vijolice

Zvončki in trobentice, mačice, vijolice

Cvetoče pojoča nova pomlad vedno spomni na to, česar nismo pozabili, a ne vemo za to. Torej se ozrimo naokoli ter poglejmo, kaj smo jedli, ko nas še n ...
Globošak - gorenjesavinski lepotec

Globošak - gorenjesavinski lepotec

Bip, bip, bip. Pokonci me vrže zvok budilke, ki naznanja, da se bo treba izviti iz objema tople postelje. Tokrat ne zlorabljam funkcionalnosti dremeža ...
Viva Vihar nad Anapurno

Viva Vihar nad Anapurno

Nepal ima dva vrhunca turistične sezone, ko so razmere za trekinge najbolj optimalne. Prvi se začne aprila in traja do konca maja. Drugi se začne okto ...
Beatles in Help! Beatles Tribute

Beatles in Help! Beatles Tribute

30. januarja, 1969, so imeli Beatlesi svoj zadnji koncert. V bistvu ni bil zadnji, saj je skupina tistega dne iskala ustrezen konec za njihov fi ...
Kurent ali korant?

Kurent ali korant?

Vsako leto se v tem času, če sem le v Sloveniji, z največjim veseljem odpravim na pustovanje v Markovce pri Ptuju. V teh koncih pustu sicer rečejo faš ...
Ljudje

Ljudje

Pa kje in kako sem se znašel obdan s hrano v tem mojem življenju, se vse pogosteje sprašujem sam pri sebi. Kuhanje, pisanje o hrani, delavnice o kruhu ...