Pozdravili smo poletje

Se tudi vam zdi, da se je v zadnjem tednu prijetno segrelo? No, pravzaprav je bil že čas, saj smo zakorakali v meteorološko poletje. Skupaj s svojimi strankami in partnerji smo vanj vstopili sproščeno in ta vstop začinili še z vodnimi vragolijami.

 

Piknik

 

Druženje je pričel Matej Moškon in povedal nekaj uvodnih misli o napovedovanju prihodnosti s pomočjo podatkov. Že nekaj let se namreč govori, da so podatki nova nafta in v Our Spacu verjamemo, da lahko z njihovo pomočjo napovemo prihodnost.

 

Marko Miklavcic

 

Srečanje je nadaljeval Marko Miklavčič, ki je predstavil smernice v družbi in informacijski tehnologiji. Poklice današnjega dne bo počasi nadomestila avtomatizacija, ljudje pa se bomo morali priučiti novih veščin. Pojavljajo se novi poslovni modeli in spreminja se tudi industrija, saj se pred našimi očmi odvija 4. industrijska revolucija. Pri njej so v ospredju podatki, s katerimi optimiziramo in nadgrajujemo proizvodne procese.

 

Zibilje

 

Svoje videnje je podal tudi Peter Kos, vodja NetApp prodajnega kanala za zahodno Evropo in Rusijo. Predstavil je vzdušje v družbi NetApp in njihovo dolgoročno usmeritev. S pomočjo tehnologij flash in rešitev, ki so primerne za oblačno infrastrukturo in podatkovne centre nove generacije dosega odlične prodajne rezultate.

 

Aljaž

 

Pogled v prihodnost nam je predstavil še Aljaž Rijavec, ki z Microsoftovimi očali HoloLens spreminja pogled na svet. Razširjena resničnost je že stvar sedanjosti. HoloLens nam omogoča, da vidimo resničen svet, hkrati pa se nam prikazujejo še dodatki (hologrami, informacije ipd..). Udeleženci so ta očala lahko tudi preizkusili.

 

Zbilje

 

Da se glave ne bi pregrele od vseh informacij smo srečanje popestrili s supanjem. Vsakdo je lahko odveslal kak kilometer po Zbiljskem Jezeru nato pa se še pomeril v disciplini sup polo. Zabavna igra poskrbi, da ne ostanete suhi, hkrati pa se še pošteno nasmejijo tako udeleženci kot navijači.

 

Sup Polo

 

Sup Polo

 

Zlata nit dogodka je bila prihodnost. Zato se je pridružila še naša analogna konkurentka – napovedovalka prihodnosti SIlvija, ki je med piknikom vsakemu, ki je to želel, napovedala njegovo prihodnost.

 

Ob koncu dneva smo se vsi spraševali: kam nas bodo popeljali podatki?

 

Fotogalerija

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje

 

Zbilje