Aviratek 2016

Do vratu smo bili v blatu, pa vseeno smo se vsi smejali.

Podnaslov pove veliko, kakšen je bil teambuilding Aviratek 2016. Kljub temu, da je bilo vreme lepo smo vsi vedeli, da ne bomo dolgo čisti, saj smo videli slike iz prejšnjih let. Takoj po štartu nas je čakala prva avira »blatna župca« kjer smo pustili upanje na čista in suha oblačila. Naprej je bilo vse lahko, čeprav nas je blato spremljalo vseh osem kilometrov teka po dolenjskih gričkih. Čakalo nas je še devetnajst ovir, vsaka posebna in vsaka drugačna in zabavna. Od bal sena in slame, do drsalnic, blatnih bazenov, plezanja po hlodih in teka po blatni in drseči motokros progi, ki jo je še teden pred nam oral svetovni prvak v Moto MXGP Tim Gajser.
Kogar proga ni ogrela ga je ogrela dolenjska gostoljubnost saj je bilo kar nekaj postojank, kjer smo se lahko okrepčali z vodo in seveda žganjico domačih žganjekuh. Našteli smo jih sedem :).

Vseh udeležencev Avirateka 2016 je bilo čez 400 in še 100 otrok. Organizator Gasilsko Društvo Šentvid je z našo pomočjo zbral 800,00 EUR, ki so jih predali razvojnemu oddelku Vrtca Ivančna Gorica.
Nepozaben dan druženja, blatnih kopeli in smeha smo zaključili s sklepom, da se naslednje leto zopet udeležimo in še v večjem številu.