Curling NUGOS


Tehnični del dogodka


Med tem, ko se zima počasi poslavlja, smo izkoristili zadnje zimske vzdihljaje in organizirali NUGOS srečanje v ledeni dvorani Zalog, kjer domuje hokejski klub Playboy Slavija. V prijetnem vzdušju klubske okrepčevalnice smo obudili eno ključnih tehnologij NetApp diskovnih sistemov – Snapshot. Zaradi vedno večje kompleksnosti aplikacijskega in infrastrukturnega sklada je potrebno zagotoviti konsistentnost podatkov v primeru izvajanja snapshot kopij in to iz vrha navzdol. V veliko pomoč je NetApp tehnologija Snapcreator kot alternativa Snapmanager zbirki orodij z dodatno odliko – orodje Snapcreator je na voljo brezplačno. Predstavljen je bil tudi praktičen primer v virtualiziranemu okolju Oracle OVM.
_KHP0023
Vse nove NetApp inštalacije postavljamo na Scale-Out tehnologiji, ki jo zagotavlja Clustered DataONTAP. cDOT počasi izpodriva 7-mode verzijo NetApp opreacijskega sistema predvsem na račun novih funkcionalnosti in zmogljivosti. Izpostavljene so bile bistvene lastnosti cDOT sistema v primerjavi s 7-mode. Da je administracija enostavno obvladljiva, je bil dokaz konfiguracije virtualnega diskovnega sistema v živo. Prikazali smo tudi obnašanje sistema v primeru strojnih napak ter omejevanje sistemskih sredstev s pomočjo QoS.

Zdrav duh v zdravem telesu


Ker smo se nahajali v športnemu hramu se je spodobilo, da prijetno druženje s športom tudi zaključimo. Preizkusili smo se v curlingu, ki je bil za vse udeležence vstop v neznano. Igra izhaja iz Škotske iz časov poznega srednjega veka. Pravila so enostavna, sama igra pa je bolj zahtevna, kot bi si gledalec video posnetkov na YouTube predstavljal. Gre za tekmovanje dveh štiri članskih ekip v preciznosti. 20 kg težak kamen je potrebno zadrsati z rotacijo po 40m dolgi ledeni ploskvi in s pomočjo dveh pometačev, ki skrbita, da kamen gladko drsi po površini, doseči, da se ta čim bolj približa centru kroga. Pod taktirko dveh inštruktorjev curlinga smo osvojili (predvsem teoretično) znanje igranja in na koncu priredili turnir štirih ekip in po uri igranja prišli do zmagovalca. Izkušnja je bila sila zanimiva. Robustnost, natančnost, odzivnost, strateško razmišljanje, taktičnost – vse to so pojmi, ki povezujejo tako curling kot tudi tehnologije diskovnih sistemov. Pomlad, sedaj pa si ti na vrsti!

Predstavitve


 

Nekaj foto utrinkov