Blow-up party v Sputniku

Preden nas dopusti razpršijo po morjih, jezerih in gorah smo se v ljubljanski svetovni kavarni Sputnik srečali uporabniki diskovnih sistemov NetApp in ljubitelji fotografije. Nabrala se nas je kar prijetna množica in ob jutranji kavici smo z veseljem pokramljali o vsakdanjih temah.

Tehnični del dogodka


Tehnična predavanja so bila tokrat orientirana bolj "hardveraško". Matej Moškon je otvoril tehnični del z NetAppom in različnimi virtualizacijskimi platformami - torej NetApp greatest hits. Dandanes postaja uporaba SSD tehnologij pravzaprav nuja, vse možnosti uporabe v NetAppih pa je lepo predstavil Jacint Juhasz. Da pa so bila tehnična predavanja "zašpiljena" v celoti je poskrbel Franc Trtnik, ki je predstavil kako lahko efektivno postavimo datacenter z izdelki podjetja Fujitsu.

Fotografija, gurmanstvo in glasba


Da pa ne bi bil prehod iz tehničnega dela tako skokovit, pa je poskrbel priznani fotograf Arne Hodalič, ki je slušateljem podajal napotke, kako izboljšati svoje fotografske veščine in povedal zgodbo o tem, kako je sam postal fotografski mojster. Po kosilu nas je zabaval slovensko-ameriški band Blow-up, ki je resnično obvladal rock uspešnice. Fantje so "žagali" tako kot smo vajeni iz tistih časov, ko je bilo v modi usnje, razmršene pričeske in neti. Vsi dobri stari rokerji njihovega nastopa ob prvi priložnosti ne smete zamuditi. Sedaj pa: 3, 2, 1 in dopusti so tu. Se vidimo jeseni!

Nekaj foto utrinkov