Poslovno srečanje v Sečoveljskih solinah

Na samem skrajnem robu Slovenije leži nacionalni park Sečoveljskih solin. Popolnoma drugačno okolje, kot smo ga vajeni v dobi sodobne tehnologije. Analogno. Brez šumenja ventilatorjev strežnikov in klim sistemskih prostorov. Včasih orkanski, včasih šibak veter je naravnega izvora z vonjem po morju. Idealna lokacija za zadnje letošnje druženje.
15 _D8A2951a

Tehnični del dogodka


V največji zasedbi do sedaj smo ob kraškemu pršutu in stari gaudi prijetno pokramljali pred začetkom strokovnega dela. Vsebine predstavitev so pokrivale različne aktualne tematike. Kako raziskovati in obdelovati novodobno nafto – podatke? Predstavljenih je bilo nekaj izhodišč, ki bi se jih morali zavedati in skušati ohraniti temeljne ustavne človekov pravice – zasebnost osebnih podatkov. Velika kolesja različnih sodobnih tehnologij meljejo podatke, iz sistema prihajajo zanimivi rezultati, naj bo to v medicini, industriji, celo v kulinariki. V nadaljevanju smo naredili pregled, kaj nam je prineslo leto 2014 iz razvojnih oddelkov podjetja NetApp. Leto je bilo tehnološko bogato, poleg prenovljene družine diskovnih krmilnikov FAS smo dobili tudi veliko novih programskih rešitev, ki bodo v prihodnjih letih uresničevale smernice podjetja, ki se s svojimi rešitvami pozicionira v zgornji desni Gartnerjev kvadrant. Heroji ne živijo le v fantazijskih knjigah in stripih. Postati heroj kot član IT ekipe postaja zanimiv izziv. Spremeniti IT oddelek iz pokopališča dobrih idej v profitni center je možno z različnimi pristopi, ki jih lahko pomagamo uresničiti s Splunk Big Data tehnologijo. Pospeševanje prodaje in nadzor nad prodajnimi aktivnostmi v realnem času so sanje odgovornih v podjetju. Predstavili smo kontrolno ploščo, ki je zelo nazorna in prepričljiva. Internet postaja medij, kjer vsak dan prebijemo številne ure, vprašati pa se moramo s kakšnim namenom? Splunk omogoča popoln nadzor in obveščanje uporabnika o poslanstvu, ki ga ima v podjetju.

Poljudno-znanstveni del dogodka


Iz realnosti nas je popeljal po številnih deželah fotograf Arne Hodalič. Osrednja tema so bile soline in z njimi povezani utrujeni in zgarani solinarji, ki verjetno svojih solin ne bi nikdar zamenjali za pisarniški stol. Ničkolikokrat branijo kupičenje soli s svojimi življenji in ne dovolijo, da v pridelavo začimbe, brez katere si več ne predstavljamo jedi, poseže sodobna tehnologija.
7 _AHO8708
Le za ščepc soli... Povezave:  

Nekaj foto utrinkov